Miehet Edustus, Kolmonen

PaiHa PaiHa - JIK

Paimio KHT

Hakan maalihanat aukesivat kotikentällä

Ennen kesätauko lämmennyt Paimion Haka nappasi Kolmosessa toisen voittonsa putkeen, kun Jomala IK kaatui Paimion urheilupuistossa lukemin 4-2. Kotijoukkueen tulinen 20-minuuttinen pelin ensimmäisellä jaksolla riitti voittoon helteisenä sunnuntaina.

Alunperin otteluohjelmaan lauantaille aseteltu peli oli siirretty pelattavaksi sunnuntaille vierasjoukkueen toiveesta. Kummallakaan joukkueella ei ollut otteluun optimaaliset lähtökohdat, kun helteisen kelin lisäksi sekä koti- että vierasjoukkuetta vaivasi pelaajapula.

Hakalta oli sivussa työ- ja matkakiireiden vuoksi kaikki topparit. Lisäksi kokoonpanosta oli jäänyt sairastumisten takia sivuun vain muutamia tunteja ennen pelin alkua kolme pelaajaa. Koko kauden kovilla minuuteilla pelannut Aleksi Heikkilä ja paimiolaisyleisön kestosuosikki Fredrik Kuokkanen muodostivat toppariparin ahvenmaalaisia vastaan. Lähes kaksi kuukautta loukkaantumisten takia sivussa ollut Juho Puolamäki pääsi urakoimaan täydet minuutit Kuokkasen paikalle keskikentän pohjalle.

Jälleen kerran peli alkoi tunnustellen, kun kotijoukkue tarkkaili millaisen vieraan se oli Paimioon saanut. Vastustaja pääsi muutamaan otteeseen testaamaan maalilla ensimmäisen kerran tällä kaudella pelannutta Jani Granitia, mutta kokenut maalivahti hoisi tilanteet ja maali pysyi puhtaana.

Ensimmäisen jakson puolessa välissä joukkueet pitivät juomatauon, jonka aikana Hakan selässä majailleet apinat unohtuivat kentän laidalle. Kotiyleisö ei ollut uskoa silmiään, kun vajaan 20 minuutin sisään vihreäpaidat takoivat yhtäkkiä neljä täysosumaa JIK:n maaliin.

Maali-iloittelu alkoi kun Haka sai vapaapotkun puolesta kentästä. Keskikentällä pelannut Ermal Brahimi keskitti pallon vitosen kulmalle, josta Dionas kävi sijoittamassa pelivälineen maalin takanurkkaan.

Hakan hyvä vire jatkui, kun tilaa aukesi hyökkäyksille vasemmalta laidalta. Vain viisi minuuttia ensimmäisen maalin jälkeen pallon pääsi mälläämään verkon perukoille Justus Peltoluhta. Jomalan tuska ei hellittänyt vielä tämänkään osuman jälkeen, kun pelin 36. minuutilla maalin makuun pääsi ensimmäisen kerran tällä kaudella Sakari Opoku.

Kotijoukkueen harmiksi maalintekotilanteessa loukkaantunut Peltoluhta joutui jättämään kentän ja tilalle tuli Jare Roos kärkeen. Roosin jalka kulki hyvin helteellä ja samalle minuutille vaihdon kanssa kirjattiin vielä syöttö 4-0 maaliin, jonka iski Dionas.

Toisella puoliajalla ahvenanmaalaiset hakivat vimmatusti kavennusmaaleja, mutta Hakan puolustus toimi kurinalaisesti ja esti vieraiden pääsyn maalille.

Kotijoukkuekin sai luotua muutamia tilanteita, mutta tauolla vaihdosta kentälle tullut vieraiden maalivahti Martin Sundby nappasi kaikki pallot.

Viisi minuuttia ennen pelin loppua katsomossa hieraistiin ensin silmiä ja sitten puhjettiin suosionosoituksiin, kun Hakan päävalmentaja ja kolminkertainen suomenmestari Rodrigo vaihtoi itsensä kentälle Alec Engblomin tilalle.

Aivan ottelun viimeisellä minuutilla ja lisäajalla vieraat pääsivät iskemään helteen uuvuttaman kotijoukkueen taakse kaksi maalia. Hakan 4-2 voitto sinetöityi kuitenkin, kun Veikkausliigan legendaksi nimetty päätuomari Jouni Hyytiä vihelsi pilliään.

”Puolustus otti vastustajan ajoissa kiinni ja keskikentän sekä hyökkäyksen yhteispeli kohti maalia toimi erinomaisesti.” kehui päävalmentaja Rodrigo omiaan pelin jälkeen ”Tämä oli kokonaisuutena meiltä tehokkain kotipeli.” Vielä ennen juhannusta keskiviikkona 19.6.2019 klo 19.20 Haka kohtaa vieraskentällä Someron Voiman, joka on kevätkaudella onnistunut sekä tekemään että päästämään omaan päähän runsaasti maaleja.