PIF - PaiHa PaiHa

Parainen Pajbacka nurmi

Hakalle tasapeli tuliaisina Paraisilta

nousi lisäajalla 2-2 lukemin tasapeliin.

PaiHa oli saanut otteluun odotetun vahvistuksen, kun viime kauden Nelosen maalikuningas ja paimiolaisten sarjanousun takuumies Felipe Ribeiro palasi Hakan riveihin.

Joukkueet olivat saaneet peliin kasaan laadukkaat kokoonpanot, mutta molemmilta puuttui myös avainpelaajia. Vieraiden luottotoppari Miikka Länsimies oli estynyt saapumasta peliin ja kotijoukkueelta puuttui sarjan kovimpiin maalintekijöihin lukeutuva Gesim Voca.

Peli alkoi vieraiden hallinnassa ja ensimmäisen 15 minuutin aikana Hakan hyökkääjät onnistuivat luomaan useita vaarallisia maalipaikkoja. Paraislaisten maalivahti Arnold Uschanoff sai kuitenkin pidettyä joukkuettaan pystyssä.

PIF:n Ville Ranta-Aho teki ottelun avausmaalin 19. minuutilla vahvalla yksilösuorituksella. PIF-kapteenin pitkä nousu vasemmalta laidalta päätyi tarkkaan, tolpan kautta maalin alakulmaan menneeseen laukaukseen. Samalla paraislaiset saivat myös paremmin pelistä kiinni.

PaiHa onnistui nousemaan tasoihin juuri ennen taukoa. Juho Puolamäki toimitti pallon rangaistusalueelle, jossa irtopalloon iski ensimmäisenä Dionas. Hän veti pelivälineen verkkoon maalivahti Uschanoffin käsien kautta.

Pargas IF onnistui karkaamaan johtoon taas pelin 71. minuutilla. Punapaitojen 2-1 maalia edelsi taitava syöttökombinaatio, jonka päätteeksi Jonas Lehtinen pääsi ohjaamaan pallon verkon perukoille.

PaiHaan kesken kauden Kaarinan Pojista siirtynyt Jussi Luotonen tuli vaihdosta kentälle kymmenen minuuttia ennen pelin loppua ratkaisijan viitta harteillaan. Lisäaikaa oli pelattu jo pari minuuttia, kun vieraat saivat vapaapotkun rankkarialueen kulmasta. Hyökkäykseen mukaan noussut maalivahti Jani Granit sai pudotettua hyvin pallon omilleen ja tämän jälkeen jalkansa palloon sai Luotonen, joka viimeisteli osuman maaliviivan tuntumasta.

"Tauon aikana laadukas harjoitteleminen näkyi ottelussa. Olisimme ehkä ansainneet enemmänkin ottelusta, mutta onneksi sentään piste tuli mukaan. Oli ihan makeaa päästä viimeistelemään ensimmäinen maali Hakan paidassa ja toivottavasti niitä tulee lisää." kommentoi silmiin nähden tyytyväinen maalintekijä Luotonen "Jatketaan laadukasta harjoittelua niin eiköhän voittojakin ala kohta tulemaan. Meidän joukkueen pelaaminen kehittyy peli peliltä ja usko omaan tekemiseen vahvistuu."

Myös päävalmentaja Rodrigo Martins Vaz oli peliin tyytyväinen, mutta näki joukkueensa esiintymisessä myös kehitettävää "Ensimmäisellä puoliajalla meidän yhteispeli toimi hyvin ja maalipaikkoja syntyi mukavasti. Toisella puoliajalla hyökkäyspään liike ei ollut riittävää. Onnistuimme kuitenkin nappaamaan tärkeän pisteen."

Seuraavaksi Hakalla on taas yksi sarjan kärkijoukkue vastassa, kun se matkaa Maskun Taponkedolle perjantaina 26.7 klo 18.00 Maskun Palloseuran vieraaksi.