Hakalle syyskauden toinen tasapeli
Julkaistu: 29.07.2019 00.00

Helteisenä perjantaina Paimion Hakan miehet matkasivat sarjan kärkinelikkoon kuuluvan Maskun Palloseuran vieraaksi. Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa huhtikuussa tuloksena oli ollut 1-1 tasapeli ja pisteiden jakoon päädyttiin myös syyskierroksen ottelussa. Runsasmaalisessa 3-3 tasatulokseen päättyneessä ottelussa nähtiin myös kolme rankkaria ja kaksi ulosajoa.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa ja heti ensiminuuteista alkaen Masku pääsi luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Peli oli ehtinyt vanheta vasta neljä minuuttia, kun PaiHan puolustus joutui kyseenalaisin keinoin ottamaan vastustajan hyökkääjän kiinni maalivahdinalueella. Raitapaitojen maalitykki Niclas Forss pääsi kokeilemaan pilkulta, mutta komeita pelastuksia koko matsin esittänyt PaiHa-vahti Jani Granit aavisti kuitenkin Forssin löysän pilkun oikein ja esti näin aikaisen avausmaalin.

Vierasjoukkue Haka joutui käyttämään ensimmäisen vaihtonsa jo vartin pelin jälkeen, kun se muutti taktiikkaa Maskun vahvan hallinnan vuoksi. Hyökkäyksestä otettiin pois Sakari Opoku ja tilalle tuli keskikenttää vahvistamaan Leo Lehto. Tämän jälkeen PaiHa pääsi paremmin peliin kiinni ja pääsi luomaan maalipaikkoja.

Ensimmäinen maali nähtiin puolen tunnin kohdalla. Kotijoukkueen Topias Tiainen nousi vahvasti laitaa pitkin ja pääsi iskemään pallon kohti maalia. Granit torjui pelivälineen eteensä, jolloin kokenut Jari Oksanen sai paikan ja pääsi heiluttamaan maaliverkkoja.

Tauolle mentiin kuitenkin 1-1 tasalukemissa, kun Haka-hyökkääjä Felipe pääsi avaamaan maalitilinsä. Maalitykki sai syötön selustaan, eikä mies erehtynyt.

Toisella puoliajalla Masku aloitti vahvan rynnistyksen, mutta PaiHa pääsi rankaisemaan vastahyökäyksistä.

Vieraat saivat kaksi rankkaria vajaan kymmenen minuutin sisään ja ensimmäisen laittoi varmasti vasempaan alanurkkaan Felipe Ribeiro ja jälkimmäisen tälläsi toiseen nurkkaan Carlos Da Silva. Toista pilkkutilannetta edelsi Maskun Jesse Nurmen punaisen kortin arvoinen rike.

Kokenut kotijoukkue ei luovuttanut 1-3 tappioasemassa alivoimallakaan vaan loi useita laadukkaita hyökkäyksiä ja hankki yksi toisensa perään monia vaarallisia kulmapotkuja.

Aiemmin rankkarissa epäonnistunut Niclas Forss iski pallon maaliin 64. minuutilla ja tasoituksen takatolpan tuntumasta puski Topias Tiainen kymmenen minuuttia myöhemmin.

Vartti ennen pelin loppua kaksi maalia pelissä iskenyt Felipe ajettiin kentältä toisella keltaisella. Pelin viimeisille minuuteille asti kotijoukkue voittoon oikeuttavaa maalia, mutta Haka onnistui pitämään johtoaseman menetettyään kiinni tasapelistä. 3-3 tasapeli ei tyydyttänyt kumpaakaan joukkuetta helteisen urakan päätteeksi.

”Olimme alakynnessä lähes koko peli, mutta saimme luotua paikkoja tehokkaisiin vastahyökkäyksistä.Toisen puoliajan ekat 15 min oli ihan kelpo peliä ja viimeinen puoli tuntia aivan kamalaa.” kommentoi pelin jälkeen sekavissa tunnelmissa Hakan kapteeni Valtteri Koski ”Se on kylmä tosiasia, että kahden maalin johtoa ei saa menettää ylivoimalla pelattaessa. Luulen, että meillä oli enemmän päästä kuin jaksamisesta kiinni, emme olleet valmiita voittamaan. Positiivisena asiana täytyy kuitenkin pitää sitä, että onnistuimme ottamaan näin kovalta joukkueelta taas yhden pisteen.”

”Masku oli koko matsin ajan todella hyvä, mutta onneksi meidän maalivahtimme pelasi ihan huippuottelun.” toteaa Hakan päävalmentaja Rodrigo Martins Vaz ”Hienoa huomata, että meidän joukkueemme pelaaminen menee kuitenkin koko ajan eteenpäin.”

Seuraavaksi Hakalla on luvassa kotiottelu torstaina 1.8. klo 19.00. Paimioon vieraaksi saapuu muutaman pykälän ylempänä sarjataulukossa majaileva Turun Pallokerho, jonka paimiolaiset onnistuivat voittamaan kevätkierroksella.