Paihalaista maalivahtiosaamista Helmariturnaukseen
SeuraJulkaistu: 20.07.2021 22.00

Paihalaista maalivahtiosaamista Helmariturnaukseen

Paimion Hakan T15-joukkueessa maalivahtina pelaava Sara Holm on valittu vuonna 2007 syntyneiden Helmariturnaukseen.

Helmariturnaus on Suomen Palloliiton vuonna 2017 aloitettu pelaajakehitystapahtuma, jossa yhdistyy pelaajatarkkailu, valmennusosaamisen kehittäminen sekä nuorten urheilijaksi kasvun tukeminen. Turnaus on osa suomalaisen jalkapalloilijan pelaajapolkua. Pelaajat ovat valittu turnaukseen Palloliiton tyttöjen aluevalmentajien toimesta, pelaajatarkkailun perusteella.

Tänä vuonna turnaukseen saapuu alueellisesti jaettuna kaksitoista joukkueellista pelaajia, yhteensä yli 200 nuorta pelaajaa. Heinä-elokuun vaihteessa Eerikkilässä pelattavassa nelipäiväisessä turnauksessa jokainen joukkue pelaa neljä ottelua.

Paimion Hakaa edustava Sara Holm odottaa jo innolla turnausmuotoista leiriä:

- Tulihan se kutsu vähän yllätyksenä, mutta hyvänä sellaisena. Eniten leiriltä odotan uusiin ihmisiin tutustumista, sillä en tunne leiriltä muita pelaajia entuudestaan. Lisäksi tietysti odotan mahdollisuutta kehittää itseäni ja oppia uusia asioita.

Lupaava maalivahti ei ole asettanut itselleen vielä tarkempia tavoitteita tulevaisuuteen:

- Minulla ei ole jalkapallon suhteen tiettyä tavoitetta. Treenaan ja pelaan, katsotaan minne se vie. Ehkä myöhemmin keksin itselleni selkeän tavoitteen.

Niko Hörkkö mukana turnauksen valmennustiimissä

Saran lisäksi Paimion Hakasta leirille on lähdössä pitkäaikainen seuratoimija ja pelaaja Niko Hörkkö, joka valittiin hakuprosessin jälkeen leirille maalivahtivalmentajaksi yhdentoista muun valmentajan tavoin. Ahkerasti Palloliiton valmentajakoulutuksia suorittanut Niko lähtee leirille odottavin mielin:

- Hienoa päästä kouluttautumaan yhä paremmaksi valmentajaksi sekä tutustumaan, miten pelaajia ja joukkueita valmennetaan parhaassa ympäristössä huippuvalmentajien opeissa.

Tavoitteellinen maalivahtivalmentaja Niko jakaa Paimion Hakassa oppejaan seuran kaikenikäisille maalivahdeille, joista yksi on Sara Holm:

- Sara on rohkein juniorimaalivahti, jonka tiedän. Jos Sara pysyy kunnossa ja intoa lajin parissa riittää, niin hänestä tullaan vielä kuulemaan tulevaisuudessakin.

Paimion Haka onnittelee Saraa ja Nikoa sekä toivottaa tsemppiä leirille!

Kuva: Marko Eerikäinen